Krajša delavnica Prva pomoč s kristali in barvami

Prva pomoč s kristali in barvami:
Kristali so starodavni pripomočki, s katerimi si lahko izboljšamo počutje, vplivamo na kvaliteto življenja ter si dvignemo vibracijo, spodbudimo sproščenost in si pomagamo pri osebnem razvoju na področjih, kjer se nam zatika. Na srečanju bomo poleg tega, kako uporabljati kristali, jih čistiti ter za njih skrbeti, spoznali tudi njihovo različno uporabo: kristalne palice, talismane in stožce. Kristalne palice bomo tudi konkretno preizkusili.
V drugem delu pa se bomo srečali z barvami in njihovim vplivom na naše počutje ter kaj konkretno nam prinaša posamezna barva.
Po dogovoru bo vsakdo lahko prejel krajši priročnik z osnovnimi informacijami za konkretno uporabo doma.

Kaj več o uporabi krostalov in barv, sem povedala v intervjuju:

Barve in kristali – naši pomočniki

Delavnica bo v ponedeljek 9.10 ob 18h v Škofiji Loki. Obvezne prijave na alena3547@gmail.com.
Dobrodošli!

Take it easy!

IMG_1738www-čb

Nori tempo življenja na meče sem in tja ter nas mnogokrat pripravi do tega, da smo stalno pod stresom in obremenjeni z malenkostmi. Meče nas iz ravnovesja, da begamo sem in tja- iz preteklosti v prihodnost. Kaj pa sedanji trenutek, sploh še obstaja?

Obremenjujemo se s stvarmi, na katere niti nimamo vpliva in želimo nadzorovati, česar se nadzorovati ne da. Ni tako? Z mislimi se osredotočamo na vse nepomembne malenkosti in razmišljamo, kaj vse delamo ter se kritiziramo in obsojamo, ob tem pa pozabljamo resnično živeti.

Ko smo npr osredotočeni na to, da kakšen dan nismo mogli zaspati in se obremenjujemo zakaj in želimo to spremeniti, ob tem izgubljamo sedanjost. Ne bi bilo lažje, če si “vzamemo na easy” in pač samo sprejemamo, kar se nam zgodi in pozornost namenimo trenutku, v katerem smo. Trenutkov iz preteklosti ne moremo več spremeniti. Stvari se zgodijo, kot pač se in nima smisla preveč osredotočati pozornosti na skrbi zakaj to in zakaj ono… Življenje ni namenjeno temu! Namenjeno je zgolj temu, da živimo svobodno in sproščeno. 

Vse je lažje, če živimo lahkotno, neobremenjeno in sprejemamo vse, kar pride. Veliko je stvari, ki bi nas lahko obremenjevale in bi bili lahko vsak trenutek pod stresom in obremenjenostjo, če bi tako želeli. Lahko pa se odločimo drugače z zavedanjem, da želimo živeti v polnosti. Zavestno lahko prekinemo tok beganja v skrbi in preteklost in prihodnost ter se osredotočimo na sedanji trenutek. Poskrbimo, da se imamo fajn in nam je življenje lepo in čarobno. 🙂

Samo od nas je odvisno, kakšne dneve želimo, ker si sami kreiramo življenje. Potrudimo se lahko in smo osredotočeni na to, da samo plujemo skozi življenje z odgovornostjo do lastne sreče. Odvrzimo vse, kar nas obremenjuje po nepotrebnem in samo živimo in dihajmo. 🙂 Preteklosti ne moremo več spremeniti, prihodnost pa še ni prišla in tisto, kar bi nas lahko skrbelo, bomo “reševali” takrat, ko bo prišlo. Ob tem zaupajmo vase ter se zavedajmo, da je vse tako, kot mora biti. 🙂

Poleg vseh skrbi nas iz ravnovesja v sebi, lahko vrže tudi stalno opazovanje življenja drugih- ni že čas, da se osredotočimo samo vase, v svoje življenje ter poskrbimo za svojo srečo? Pometajmo zgolj pred svojim pragom, saj nam življenja drugih ne bodo prinesla sreče! 🙂

UŽIJMO ŽIVLJENJE TA TRENUTEK! 🙂

Obdarimo sebe!

V teh dneh, ko se vse vrti okoli praznovanja, daril in potrošniške mrzlice, se ustavljam ob željah in darilih. Kot otroci smo zvesto pisali sezname želja vsem trem dobrim možem in upali, da jih bo čimveč izpolnjenih. To nas je navdajalo z veseljem in srečo, kadar so bile naše želje izpolnjene. Predvsem starši in tisti, ki so nas imeli radi, so skrbeli za to, da so bile mogoče kake želje in hrepenenja zadovoljene.

Kot odrasli, lahko sami poskrbimo za to, da so le-te uresničene. Ko pomisliš, dragi bralec/ka, da bi danes napisal, kaj si želiš, se temu nasmeješ? Verjameš, da ni možnosti, da bi se tvoje želje izpolnile? Zakaj? Ker si tega ne zaslužiš ali ker to nima smisla? Kaj pa, ko pomisliš, koliko radosti in sreče bi bilo, če se ti izpolni samo ena želja, o kateri že dolgo sanjaš? Lahko sanjaš o tem, da bi nekoga objel, da bi plaval/a z delfini, da bi se zabaval/a na potovanju, da bi užival/a v družbi ljudi, ki jih imaš rad/a, da bi fotografiral/a itd.

Tako kot zelo radi bogato obdarujemo druge, tokrat in naslednje leto, obdarimo sebe! Napišimo si seznam želja oz vse, kar bi še radi doživeli, kar bi nas osrečilo. Mogoče bo kdo ob pisanju tega pomislil, da nima denarja ali iskal druge izgovore za to, da ne bi doživel občutka sreče. Izgovori povzročijo ostajanje na eni točki iz katere se ne premaknemo in ostajajo zgolj v glavi. Poskusi si napisati, kaj bi te osrečilo in najti pot, da bo ta želja izvedljiva. Verjamem, da je vsaka želja izvedljiva, le mogoče ne na tak način, kot smo si mi zamislili v glavi.

Sama sem si zelo dolgo želela, da bi bila fotomodel v kotičkih gozda, ob vodi, na gugalnici, na sankah- in vse te želje sem si izpolnila in si lani v tem času podarila profesionalno fotografiranje. 🙂 S tem sem zelo osrečila sebe in si izpolnila delček svojih želja. 🙂 Ker se zavedam, da je moja sreča odvisna le od mene. 🙂

fb slikanje

Mogoče se ob tem najde kdo, ki ne ve, kaj si deanjsko želi. Pot do svojih želja, ki so skrite nekje globoko v sebi, lahko najdeš le sam/a. Mogoče ti lahko pomaga, ko najprej pomisliš, česa si ne želiš. V pomoč pa ti je lahko tudi, če se vrneš na spomine v čas otroštva- kaj je bilo takrat tisto, kar te je osrečilo ter katere tvoje želje takrat niso bile izpolnjene? Vzemi si čas in pobrskaj po sebi.

Ko imamo seznam napisan, je vse bolj preprosto, ker lahko začnemo počasi izpolnjevati to. 🙂 Če ne veš, kako bi začel/a, prosi koga za pomoč, da ti pomaga najti pravo pot do izpolnitve. Naj bo smisel v vsem tem, da bomo na koncu srečni in bolj v stiku s sabo, ker bomo poskrbeli zase. Ne čakajmo več, da nas drugi obdarijo, ampak si zaradi ljubezni do sebe, sami izpolnimo vse, po čemer hrepenimo. Naredimo to zase! 🙂 Dajmo si dovoljenje, da smo srečni, da skrbimo zase na najbolj ljubeč način. 🙂

Še vedno ne vidiš smisla? Kaj pa, če bi živel/a samo še danes? Kako bi si želela preživeti zadnje trenutke? Vsi hrepenimo po sreči, ob tem pa se zavedajmo, da je naše življenje, samo naša odločitev in da samo sami lahko izpolnimo vse, kar si želimo. Zato še enkrat spodbujam:

Že danes napiši svoj seznam želja in si jih začni izpolnjevati! 🙂 Bodimo sami sebi Miklavž, Božiček- ne samo enkrat na leto, ampak vsak dan! Zakaj? Zato, ker si zaslužimo biti srečni. 🙂