10. 12. 2015

V teh dneh, ko se vse vrti okoli praznovanja, daril in potrošniške mrzlice, se ustavljam ob željah in darilih. Kot otroci smo zvesto pisali sezname želja vsem trem dobrim možem in upali, da jih bo čimveč izpolnjenih. To nas je navdajalo z veseljem in srečo, kadar so bile naše želje izpolnjene. Predvsem starši in tisti, ki so nas imeli radi, so skrbeli za to, da so bile mogoče kake želje in hrepenenja zadovoljene.

Kot odrasli, lahko sami poskrbimo za to, da so le-te uresničene. Ko pomisliš, dragi bralec/ka, da bi danes napisal, kaj si želiš, se temu nasmeješ? Verjameš, da ni možnosti, da bi se tvoje želje izpolnile? Zakaj? Ker si tega ne zaslužiš ali ker to nima smisla? Kaj pa, ko pomisliš, koliko radosti in sreče bi bilo, če se ti izpolni samo ena želja, o kateri že dolgo sanjaš? Lahko sanjaš o tem, da bi nekoga objel, da bi plaval/a z delfini, da bi se zabaval/a na potovanju, da bi užival/a v družbi ljudi, ki jih imaš rad/a, da bi fotografiral/a itd.

Tako kot zelo radi bogato obdarujemo druge, tokrat in naslednje leto, obdarimo sebe! Napišimo si seznam želja oz vse, kar bi še radi doživeli, kar bi nas osrečilo. Mogoče bo kdo ob pisanju tega pomislil, da nima denarja ali iskal druge izgovore za to, da ne bi doživel občutka sreče. Izgovori povzročijo ostajanje na eni točki iz katere se ne premaknemo in ostajajo zgolj v glavi. Poskusi si napisati, kaj bi te osrečilo in najti pot, da bo ta želja izvedljiva. Verjamem, da je vsaka želja izvedljiva, le mogoče ne na tak način, kot smo si mi zamislili v glavi.

Sama sem si zelo dolgo želela, da bi bila fotomodel v kotičkih gozda, ob vodi, na gugalnici, na sankah- in vse te želje sem si izpolnila in si lani v tem času podarila profesionalno fotografiranje. 🙂 S tem sem zelo osrečila sebe in si izpolnila delček svojih želja. 🙂 Ker se zavedam, da je moja sreča odvisna le od mene. 🙂

fb slikanje

Mogoče se ob tem najde kdo, ki ne ve, kaj si deanjsko želi. Pot do svojih želja, ki so skrite nekje globoko v sebi, lahko najdeš le sam/a. Mogoče ti lahko pomaga, ko najprej pomisliš, česa si ne želiš. V pomoč pa ti je lahko tudi, če se vrneš na spomine v čas otroštva- kaj je bilo takrat tisto, kar te je osrečilo ter katere tvoje želje takrat niso bile izpolnjene? Vzemi si čas in pobrskaj po sebi.

Ko imamo seznam napisan, je vse bolj preprosto, ker lahko začnemo počasi izpolnjevati to. 🙂 Če ne veš, kako bi začel/a, prosi koga za pomoč, da ti pomaga najti pravo pot do izpolnitve. Naj bo smisel v vsem tem, da bomo na koncu srečni in bolj v stiku s sabo, ker bomo poskrbeli zase. Ne čakajmo več, da nas drugi obdarijo, ampak si zaradi ljubezni do sebe, sami izpolnimo vse, po čemer hrepenimo. Naredimo to zase! 🙂 Dajmo si dovoljenje, da smo srečni, da skrbimo zase na najbolj ljubeč način. 🙂

Še vedno ne vidiš smisla? Kaj pa, če bi živel/a samo še danes? Kako bi si želela preživeti zadnje trenutke? Vsi hrepenimo po sreči, ob tem pa se zavedajmo, da je naše življenje, samo naša odločitev in da samo sami lahko izpolnimo vse, kar si želimo. Zato še enkrat spodbujam:

Že danes napiši svoj seznam želja in si jih začni izpolnjevati! 🙂 Bodimo sami sebi Miklavž, Božiček- ne samo enkrat na leto, ampak vsak dan! Zakaj? Zato, ker si zaslužimo biti srečni. 🙂